ETUSIVU - METSÄOSKE - NANO-OSKE - AJANKOHTAISTA - JULKAISUT - YHTEYSTIEDOT Svenska | English  
 
   
 

 KOKKOLAN SEUDUN OSAAMISKESKUS

  Osaamisen välittäjä ja pk-yrityksen auttaja

 >>Mikä osaamiskeskus?
 >>Kenelle palvelut on tarkoitettu?
 >>Miten autamme yrityksiä?
 >>Kuka tekee?
 >>Mitä tähän asti?
 >>Yritysesimerkit
 

 

Nanoteknologiasta kasvua ja kannattavuutta kemianteollisuuteen

Kun pohdit, miten nanoteknologiaa voisi soveltaa omassa liiketoiminnassasi, anna osaamiskeskuksen löytää sinulle oikea asiantuntija avuksesi.

Kokkolan seudun osaamiskeskuksessa keskitytään nanoteknologiaan kemianteollisuudessa ja kemiaa hyödyntävässä teollisuudessa, kuten kaivos-, vene- tai pakkausteollisuudessa. Päätavoitteena on nanoteknologian käytön edistäminen: nanoteknologiaa pyritään saamaan yritysten käyttöön, jotta niiden kilpailukyky paranee. Pyrimme kannustamaan nanoteknologia-alan innovointia kemian alalla sekä edistämme keksintöjen kaupallistamista. Seudulla on jo nyt paljon nanoteknologian osaamista niin valmistuksessa kuin soveltamisessakin ja pyrimme edistämään tämän osaamisen käyttöä.

Erityisesti keskitymme nanoteknologiassa metallikemikaaleihin sekä polymeeri- ja komposiittimateriaaleihin. Autamme yrityksiä aktiivisesti myös nanoteknologiaan liittyvissä terveys-, turvallisuus- ja ympäristöasioissa sekä nanoteknologioissa, jotka tähtäävät veden, ilman ja maaperän suojaamiseen ja hyvinvointiin. Tuotamme yrityksille tietoa myös nanoteknologian ja kemikaalien rekisteröinnin (REACH) lainsäädännöstä. Voimme yhdessä yritysten kanssa pohtia, miten niiden tuotantoprosesseja pitää muuttaa, että nanoteknologian tarjoamat mahdollisuudet voidaan hyödyntää.

Kokkolan toiminta on osa kansallista Nanoteknologian osaamisklusteria. Voimme etsiä sinulle asiantuntijan siis mistä vain Suomesta - nanoteknologia-alalta on koottu tietokanta suomalaisista nano-osaajista ja tutkimuslaitteista.

Nanosovelluskeskus tuo tutkimustiedon yrityksiin

Kokkolassa on käynnistymässä Nanosovelluskeskus NAPCE, joka etsii tutkimusmaailmasta hyviä tuloksia ja vie niitä eteenpäin yrityksiin. Tavoitteena on saada nopeasti nanoteknologian tutkimuksesta tulleille tuloksille sovelluskohteita tai kaupallista hyödyntämistä.

Järjestämme myös teknologiailtapäiviä ja seminaareja, joissa esitellään olemassa olevia, yritysten hyödynnettävissä olevia tuotteita ja tutkimustuloksia sekä verkotetaan tutkijoita ja yritysten edustajia.

Ulkomaille?

Osaamiskeskuksen kautta pk-yritys pääsee mukaan niin kansallisiin kuin kansainvälisiinkin hankkeisiin. Nanoteknologian osaamisklusterista voi saada rahoituksen esimerkiksi ulkomaanvierailuun tai ulkomaisen huippuasiantuntijan kutsumiseen Suomeen. Toimintaan kuuluu myös messuesiintymisten järjestäminen: pk-yritys voi tulla mukaan helposti ja edullisesti Nanotech Finland -yhteisosastolle.

Kehityspäällikkö Niina Nieminen FM, KTM
Nanoteknologian klusteriohjelma
040 7722 359
etunimi.sukunimi@ketek.fi