ETUSIVU - METSÄOSKE - NANO-OSKE - AJANKOHTAISTA - JULKAISUT - YHTEYSTIEDOT Svenska | English  
 
   
 

 KOKKOLAN SEUDUN OSAAMISKESKUS

  Osaamisen välittäjä ja pk-yrityksen auttaja

 >>Mikä osaamiskeskus?
 >>Kenelle palvelut on tarkoitettu?
 >>Miten autamme yrityksiä?
 >>Kuka tekee?
 >>Mitä tähän asti?
 >>Yritysesimerkit

 

Yritysesimerkit

Miten pk-yritykset ovat hyötyneet Kokkolan seudun osaamiskeskuksen toiminnasta? Lue kaksi esimerkkiä viimeaikaisista töistämme.

KWH Mirka löysi uuden suunnan tuotannolleen

Hiomatuotteita ja -tarvikkeita valmistava KWH Mirka kiinnostui uudesta materiaalista ja otti yhteyttä Kokkolan seudun osaamiskeskukseen. Vuonna 2008 Osaamiskeskuksessa kartoitettiin KWH Mirkalle uusia hioma-aineteollisuuteen soveltuvia liimahartseja. Niitä löytyikin ja samalla syntyi tarve rakentaa uusi tuotantolinja, joka käyttää näitä liimahartseja. Käynnistyneessä Tekes-hankkeessa rakennetaan Mirkalle uutta tuotantolinjaa, joka tulee nopeuttamaan tuotantoa ja on entistä ympäristöystävällisempi.

”On hienoa, että alueella on osaamiskeskus, jolla on tarpeisiimme sopivia ideoita, laitteita ja osaamista. Osaamiskeskus ymmärtää sekä kemiaa että liiketoimintaamme. Suosittelen osaamiskeskuksen asiantuntijuuden käyttöä muillekin yrityksille”, KWH Mirkan kehitysjohtaja Mats Sundell kertoo.

www.mirka.fi

Charcoal Finland Oy sai tietoa uutta tuotetta koskevista lakipykälistä

Alavieskalainen Charcoal Finland Oy valmistaa koivutislepohjaisia tuotteita suomalaisesta koivusta. Heidän EcoKoivu-tuotettaan käytettään myyrien ja hirvieläinten karkotteena. Tuote on biologisesti hajoava ja se korvaa öljystä valmistettavia synteettisiä kemikaaleja, jotka ovat myös ympäristön kannalta riskialttiimpia kuin koivutisle.

Karkotteelle on kuitenkin myönnetty Suomessa vain koetoimintalupa. Kokkolan seudun osaamiskeskuksessa tehdäänkin nyt töitä sen eteen, että koetoimintaluvalle saadaan jatkoaika kolmeksi vuodeksi, jotta koivutisleen testaus voi jatkua.

”Tänä aikana on saatava biohajoaville, puuperäisille torjunta-aineille uudet, aikaisempaa helpommat lupakäytännöt, jotka ovat aikaisempaa soveltuvampia ja maksuttomia. Tähän ei yksittäisen pienen yrityksen osaaminen eikä mahdollisuudet riitä”, Charcoal Finlandin hallituksen puheenjohtaja Erkki Pyy kertoo.

Osaamiskeskus on auttanut Charcoal Finlandia myös keräämään tietoa erilaisista koivutislettä koskevista laeista ja asetuksista.

www.charcoalfinland.fi

Miten voimme auttaa sinun yritystäsi?

Onko yritykselläsi tarve selvittää lainsäädännön kiemuroita, uusien materiaalien käyttöä, kansainvälisten markkinoiden tilannetta tai uuden tuotteen käyttöönoton mahdollisuuksia? Onko yrityksesi toiminta risteysasemalla, jossa pohdit, mihin päin lähteä? Haluaisitko käynnistää suuren tuotekehityshankkeen?

Osaamiskeskuksesta voit löytää avun urakkaasi. Autamme kartoittamaan uusia etenemissuuntia sekä etsimme tietoa, asiantuntijoita ja yhteistyökumppaneita. Ota yhteyttä!